ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ψυχοθεραπεία & Απαντήσεις

Η ψυχοθεραπεία είναι προσωπική ανάπτυξη. Και ο ψυχολόγος είναι ο συνοδοιπόρος, ο συνοδηγός.

Ο ψυχολόγος γίνεται ο διευκολυντής, ο μεταφραστής, ο καθρέφτης σε αυτήν την πορεία, μια πορεία που είναι διαφορετική για τον καθέναν.

Καμία ψυχοθεραπεία δε μοιάζει με την άλλη. Γιατί τα άτομα είναι διαφορετικά, οι ανάγκες, τα περιβάλλοντα προέλευσης. Κι έτσι η ψυχοθεραπεία και η πορεία της εξατομικεύονται.

5 ερωτήσεις για την ψυχοθεραπεία & τον ψυχολόγο

1. Στην ψυχοθεραπεία θα συγκινούμαι συνεχώς;
Εξίσου συχνά θα γελάς, θα μιλάς, θα ακούς, θα αφηγείσαι, θα θυμάσαι, θα σχεδιάζεις, θα φωνάζεις, θα σιωπάς, θα προβληματίζεσαι…

2. Ο ψυχολόγος δίνει ψυχοφάρμακα;
Σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι δουλειά ψυχιάτρου.

3. Όλοι οι ψυχολόγοι είναι ίδιοι;
Όχι. Υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικά πανεπιστήμια, διαφορετικά μεταπτυχιακά, διαφορετικές μετεκπαιδεύσεις, διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές εκπαιδεύσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές ειδικεύσεις, διαφορετικές επαγγελματικές εμπειρίες, διαφορετικές κοινωνικές και πολιτισμικές προελεύσεις…

4. Η ψυχοθεραπεία έχει πρακτικό όφελος;
Η ψυχοθεραπεία έχει μόνο πρακτικό όφελος με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που προσφέρει.

5. Ο ψυχολόγος θα με κρίνει;
Αυτό είναι δουλειά των δικαστών. Η δουλειά του ψυχολόγου είναι να σε βοηθήσει.

Η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Χρυσούλα Πουλοπούλου

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Πουλοπούλου εργάζεται με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες από το 1996 στο πεδίο της ψυχοθεραπείας, της συμβουλευτικής, της ψυχολογικής υποστήριξης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996 και μετεκπαιδεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο ΕΠΙΨΥ, στη Δυναμική της Ομάδας στο ΚΕΘΕΑ, και στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης (MSc) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Είναι Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού από την International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC) και κάτοχος του Addiction Counselor Competencies Level 2 (Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού Αυξημένης Επάρκειας και Ικανοτήτων) από το University of California, San Diego – ΚΕΘΕΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ

210 2715233

Λεωφόρος Ηρακλείου & Αλέκου Παναγούλη 69, Νέα Ιωνία Αττικής