ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ψυχολόγος Χ. Πουλοπούλου

Χρυσούλα Πουλοπούλου

Χρυσούλα Πουλοπούλου

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Πουλοπούλου μεγάλωσε στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη.

Η ψυχολόγος εργάζεται με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες από το 1996 στα πεδία της ψυχοθεραπείας, της συμβουλευτικής, της ψυχολογικής υποστήριξης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Η ψυχολόγος δραστηριοποιείται σε ευρύ φάσμα ζητημάτων όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, ιδεοψυχαναγκασμοί, κρίσεις πανικού, σχιζοφρένεια, ψυχώσεις, εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγος κ.α), διαταραχές στην πρόσληψη τροφής (ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία), διαζύγιο / χωρισμός, πένθος, επικοινωνία και σχέσεις, μετανάστευση (εσωτερική και εξωτερική), συμβουλευτική της εργασίας, συμβουλευτική γονέων και εφήβων, συμβουλευτική οικογένειας, συμβουλευτική γάμου & ζεύγους κ.λ.π.

Ψυχολόγος & Εκπαίδευση

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Πουλοπούλου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996.

Έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης (MSc) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Μετεκπαιδεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ).

Μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Μετεκπαιδεύτηκε στη Δυναμική της Ομάδας από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Μετεκπαιδεύτηκε στη Προαγωγή Ψυχικής Υγείας : Εκπαίδευση Εκπαιδευτών από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Management and Sosial Planning In The Addictions (Διοίκηση και Κοινωνικός Σχεδιασμός στις Εξαρτήσεις) από το University of California , San Diego – ΕΣΔΥ – ΚΕΘΕΑ.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνιολογία της Υγείας και στην Πολιτική του Φαρμάκου, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Είναι Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού από την International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC).

Είναι κάτοχος του Addiction Counselor Competencies Level 2 (Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού Αυξημένης Επάρκειας και Ικανοτήτων) από το University of California , San Diego – ΚΕΘΕΑ.

Είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Μετεκπαιδεύσεις

Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική
Μετεκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ).
Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία
Μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).
Δυναμική της Ομάδας
Μετεκπαίδευση στη Δυναμική της Ομάδας από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Προαγωγή Ψυχικής Υγείας : Εκπαίδευση Εκπαιδευτών
Μετεκπαίδευση στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού
Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού από την International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC)
Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού Αυξημένης Επάρκειας και Ικανοτήτων
Κάτοχος του Addiction Counselor Competencies Level 2 (Σύμβουλος Εξαρτήσεων / Εθισμού Αυξημένης Επάρκειας και Ικανοτήτων) University of California, San Diego – ΚΕΘΕΑ.

Επικοινωνία

  • Λεωφόρος Ηρακλείου & Αλέκου Παναγούλη 69, Νέα Ιωνία
  • 210 2715233

 

Ψυχολόγος - Μάθετε περισσότερα για τους Ψυχολόγους

Ψυχολόγος - Γιατί να απευθυνθώ
Για την κατάλληλη επιστημονική παρέμβαση και καθοδήγηση για την αντιμετώπιση ψυχολογικών ζητημάτων.

Το άγχος της καθημερινότητας, ψυχολογικές μεταπτώσεις, φοβίες ή άλλες διαταραχές, εξαρτήσεις, διαπροσωπικά ζητήματα, δυσκολίες στην επικοινωνία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, προβλήματα επαγγελματικής φύσεως, αίσθημα απόρριψης μετά από έναν χωρισμό, απόλυση από τη δουλειά, απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, προβλήματα στην οικογένεια, αίσθημα μοναξιάς κι ανάγκη για επικοινωνία, δυσκολίες στον ύπνο και άλλες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια ενός επαγγελματία της ψυχικής υγείας.
Ψυχολόγος - Είναι όλοι ίδιοι;
Η απάντηση είναι «όχι». Υπάρχουν διάφορες εξειδικεύσεις, προσεγγίσεις και διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές ή συμβουλευτικές μέθοδοι καθώς και οι διαφορές της προσωπικότητας και της επαγγελματικής εμπειρίας του κάθε ψυχολόγου. Κάθε επαγγελματίας έχει επιλέξει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο θεραπείας και συμβουλευτικής ή συνδυασμό μοντέλων θεραπείας και συμβουλευτικής ενώ το ενδεχόμενο του ψυχολόγου που δεν θα «ταιριάζει» σε κάποιον πάντα υπάρχει.
Ψυχολόγος - Με τι κριτήριο επιλέγω;
Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή ψυχολόγου:

Ψυχολόγος & Αποδοχή: Ο ψυχολόγος οφείλει να αφουγκράζεται το άτομο και τα συναισθήματά του και να μη στέκεται επικριτικά απέναντί του. Το ζητούμενο είναι μαζί να εντοπίσουν τη ρίζα του προβλήματος και μαζί να δουλέψουν για τις λύσεις.

Ψυχολόγος & Ενσυναίσθηση: Ο ψυχολόγος οφείλει να έχει την ικανότητα να μπαίνει στη θέση του συμβουλευόμενου με ενεργητικό τρόπο και να συναισθάνεται το πρόβλημά του. Είναι βασικό να μπορεί να συλλάβει τις εμπειρίες του συμβουλευόμενου και να εκφράζει με λεκτικό και μη λεκτικό τρόπο την διάθεση του να κατανοήσει και να βοηθήσει.

Ψυχολόγος & Αντίληψη της υποκειμενικότητας: Ο ειδικός οφείλει να αντιλαμβάνεται ότι η αντίληψη της πραγματικότητας - και η δική του και του άλλου - είναι υποκειμενική και ο στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας υποκειμενικότητας, λειτουργικής και για το άτομο και για το περιβάλλον του.

Ψυχολόγος & Εκπαίδευση
Ο ψυχολόγος στην άσκηση του επαγγέλματός του, ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους της επιστήμης της ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή τους. Έχει πτυχίο ψυχολογίας με πανεπιστημιακές σπουδές στην επιστήμη της ψυχολογίας. Η άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου επιτρέπεται μόνον σε όσους κατέχουν την ειδική άδεια που προβλέπεται από τις διατάξεις σχετικού νόμου.
Ψυχολόγος & Συνεδρίες
Στις συνεδρίες με έναν ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή:

Ο συμβουλευόμενος ενθαρρύνεται από τον ψυχολόγο να μιλήσει. Να αφηγηθεί. Να καταθέσει ερωτήματα και προβληματισμούς. Να σκεφτεί. Να αμφισβητήσει. Να επιβεβαιώσει. Να καταρρίψει. Να συζητήσει. Φωτίζονται στιγμές τις καθημερινότητας. Τίθενται στόχοι. Και άλλοι στόχοι γίνονται αντικείμενο προβληματισμού «…είναι δικοί μου; είναι του άλλου;» Βγαίνουν από τις ντουλάπες αναμνήσεις. Σκέψεις και ιδέες γίνονται λόγος.

Ο συμβουλευόμενος καλείται να αναγνωρίσει τις δικές του δυνάμεις, αλλά και να κατανοήσει και να αποδεχτεί τα όρια αυτών των δυνάμεων, να κατανοήσει τα συναισθήματά του και τις εμπειρίες του, να τονώσει την αυτοεκτίμησή του, να αναπτύξει θετική αντίληψη για τον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει την προσωπική του ευθύνη αλλά και την ευθύνη του άλλου για τα προβλήματά του ώστε να βρει λύσεις. Να εντοπίσει τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά του και τον επηρεάζουν συναισθηματικά. Να δώσει εναλλακτικές ερμηνείες. Να κάνει εναλλακτικές υποθέσεις. Να λεκτικοποιήσει τους φόβους του. Να επεξεργαστεί τον τρόπο που σχετίζεται με τον άλλον. Να επεξεργαστεί τον τρόπο που σχετίζεται ο άλλος μαζί του. Να ανακαλύψει τα μοτίβα που επαναλαμβάνει, τα αποθέματα του και τις δυνατότητες του. Να γίνει ένας καλοδιάθετος παρατηρητής του εαυτού του. Να ακούσει και να ακουσθεί. Να αναγνωρίσει τι δεν θέλει. Να επανακαθορίσει πώς θέλει να ζήσει.
Ψυχολόγος - Ποιος τον επισκέπτεται
Στον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή απευθύνονται για ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική άτομα, ζευγάρια, οικογένειες ή και ομάδες ατόμων. Η σχέση που αναπτύσσεται ονομάζεται θεραπευτική και συχνά αυτή αποτελεί την θεραπεία αφού συχνά δρα επανορθωτικά για το εκεί και το τότε στο εδώ και στο τώρα.